Midsommar 2015

Inget stoppar Västbjörkabor! Det hade regnat hela dagen och det var paraply som gällde när man gick till bystugan strax före kl. 8 på kvällen. Där höll ett tappert gäng på att binda girlangen och hjärtat.

Girlangen bindsGirlangen klarHjärtat

Spelning på bronSpelmännen spelade glatt ute på bron till bystugan där de var under tak. Det gick ju inte att vara ute i regnet med instrumenten. Någon dans kring stången blev det inte heller.

Maria Lärka med sin fiolMaria Lärka som vi är vana vid att se henne – med fiolen i hand!
Sedan var det dags för resning. Många starka armar reste stången.

Resning på gångÅ hejÅ hej2Stången på plats

Här är stången på plats! Dags för kaffe i bystugan! Det kändes skönt att komma in i värmen. Som synes blev det helt fullt i bystugan. Vi avnjöt gott kaffe med hembakt på fint
dukade bord. ”Kökspersonalen” (grupp 2 hade ansvaret den här gången) hade fullt upp med att fylla på brödfat och kaffetermosar!
Fullt i bystugan2

Fullt i bystuganSpelmännen inomhusOch spelmännen, de spelade och spelade. Det är inte dåligt av en liten by som Västbjörka att ha 8 spelmän på scenen!
LottdragningHär är det dragning på de obligatoriska lotterna som flitiga ungdomar hade gått runt och sålt. Det är alltid stor åtgång på lotterna. Kjell Hed sköter dragningen tillsammans med sina barnbarn.Ljus sommarnatt

Medan vi drack kaffe passade regnet på att ge sig av och så här såg det ut vid 11-tiden på kvällen när midsommarfirandet i Västbjörka var klart! Härligt att gå hem när det är alldeles ljust ute!

Bilder Anne Höglin och Åke Rohdin
Text Anne Höglin

2 svar på ”Midsommar 2015

  1. Tack för alla fina bilder! Ser lika mysigt ut som vanligt trotts det hemska vädret.Hade varit fint med en ljudfil från spelmännen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *