Årsmöten i bystugan 2016

Vi var ett tjugotal personer som samlades i bystugan för byns sedvanliga årsmöten.
Årsmöte2 2016Årsmöte 2016

Kjell och Berit inledde med att rapportera från vår BysamfällighetsföreningKjell HedBerit
Per och Erika 2016

 

 

 

 

 

 

Per och Erika höll i mötet för bystugeföreningen.
Bystugan har blivit uppfräschad under året med nytt golv på podiet istället för den gamla slitna mattan, nya dukar, ljusstakar, blommor m.m. Elementen behöver nu bytas ut. En ”kanon” ska införskaffas. Det är en projektor som gör att vi kan ha bild- och filmvisningar. Det beslutades också att vi bybor får hyra bystugan gratis men att utomstående betalar 500:-. Årsavgiften är fortfarande 100:- per hushåll.
Jan och Lisbeth

Jan och Lisbeth redogjorde för Väg- och Vattensamfällighetsföreningen.
Vi har problem med vårt vatten som ligger på gränsen när det gäller bakteriehalten. Därför kommer en UV-lampa att installeras vid inflödet. Det krävs el för att driva den och då får man gå under vägen med ledningar. Eftersom vattnet dessutom är surt ska det kalkas. Det kräver en ny byggnad för skötseln. I maj kommer vi därför att få en räkning på 3.000:- per hushåll. Istället blir det ingen utdebitering för våra vägar.

Bredband via fibernät

Ni minns väl mötena med Dala Energi tidigt i höstas om att vi skulle få fiber i byn? Tillräckligt många namn skulle samlas ihop och vi skrev på avtal. Då lät det som att vi skulle få fiber som nu till sommaren. Men sedan har det varit knäpp tyst från dem. Efter påstötning har vi fått höra att både Länsstyrelsen och Jordbruksverket ska säga sitt. Det lär ta tid. Är man optimist kan det bli till hösten men det lutar nog snarare åt nästa vår/ sommar. Fortsättning följer!

Text: Anne Höglin
Foto: Åke Rohdin och Anne Höglin