Klabbfest 2016

Vintern hade kommit tillbaka när det var dags för årets klabbfest. Vi pulsade fram på oplogade byvägar och möttes av välkomnande marschaller utanför bystugan.
Full fart i köketInne var det full fart med de sista förberedelserna i köket.

Många hade hörsammat inbjudan och det var fullt kring borden. Att bilderna har ett spännande lila stick beror på de spotlights som belyste scenen och orkestern. Ibland var det grönt, ibland rött eller som här lila.

VälbesöktFullsattInga, Ingvar, Annika

 

 

Kvällens yngsteHär är kvällens yngste deltagare hängde med nästan hela kvällen!
Orkestern

Thommy Gunnars band underhöll oss när vi hade ätit. Thommy (i mitten) verkar ha en outtömlig repertoar att ösa ur och man får beundra hans förmåga att memorera alla texter och att spela gitarr och munspel samtidigt. Tillsammans med Kalle Eriksson på bas till vänster och Rolf Björk gitarr till höger var det ett rutinerat band som spelade.
Tommy Gunnars

Vi fick också försöka lösa ett melodikryss till låtar som orkestern spelade. Vinnaren fick en medalj!

Så var det dags för dragning av alla lotter. Bystugans Per Gudmundsson hade placerat ut mathinkar, chokladaskar, kaffepaket och andra vinster i alla fönster. Han fick ordentlig motion med att springa mellan alla stolar  och hämta vinster. Vinnaren drog nästa lott och Per satte av mot nästa fönster osv!
Tack till kökspersonalenUtan de här personerna hade det inte blivit någon klabbfest. Från vänster står Kerstin Mases, Ruth Björk, Gun-Britt Hed och Solveig Norberg. De hade stekt fläsk, kokat messmörssås, gjort klabben, ja överhuvudtaget fixat allt som krävs för att ordna en så stor fest. Vi tackade dem med en stor applåd! Men deras äkta hälfter ska också ha en eloge för det var de som serverade!

Text och foto: Anne Höglin
Fotot på Thommy Gunnars är taget av Åke Rohdin