Höstvandring 2013

Vilken härlig höstvandring!
Vi var 12 personer som gav oss ut i skogen som avslutning på kulturpassorienteringen. Det hade varit minus 8 på natten, men när vi startade vår vandring vid ett-tiden på eftermiddagen hade temperaturen krupit upp mot nollan. Marken var frusen och löven på marken glänste frostvita. Vi klev över stock och sten och ris i ganska oländig terräng bitvis. Men solen sken så fint över oss!

Bengt berättade om gamla kolbottnar, om skog som tidigare varit betesmark där kor gått, om gamla skvaltkvarnar och mycket annat. Vi gick på smala stigar och vägar, förbi gamla lador och stengrunder där någon lada stått en gång i tiden. Nere vid Ickån såg vi spår av bäver i form av avgnagda träd. Den tunna nyisen glänste vackert i solen.

Nere vid badplatsen intog vi vårt medhavda fika. Efter tre och en halv timme var vi tillbaka vid bystugan. Där lottades tre priser ut bland dem som hittat kontrollerna och löst ordet: Dalmålsakademin.

Vinnare av ett inramat fotografi av isberget i Rättvik blev Bo Olsson, Västbjörka. Maj Hed, Rättvik vann ett nystan med kardflor och Olle Nordkvist, Rättvik ett exemplar av Rättvikskrus.

Vi tackade Bengt Norberg och Gunnar Mases för allt jobb de lagt ner på att ordna Kulturpasset. Vi som var med önskade att många fler kommer med nästa år. Det är ett jättefint tillfälle att lära sig hitta i omgivningarna och underbart att komma ut i skogen!
Kulturvandrarna samlas

 

På frostnupen markVid gamla ladanBengt på resten av NykvarnPå väg mot IckängarnaRedan tunn is på IckånPå hemväg